Καλά πάμε....

Καλά πάμε....

Γνωρίζουμε την Ελλάδα

Γνωρίζουμε την Ελλάδα
ΕΛΛΑΔΑ - ΜΝΗΜΕΙΑ - Αρχαιολογικοί χώροι και Μνημεία στην Ελλάδα. Ελληνικός Πολιτισμός

Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

Τα "καλά" των ιδιωτικοποιήσεων. Αμύθητα κέρδη για τους βιομηχάνους, ξύλο και χημικά στους παραγωγούς του πλούτου όταν ζητήσουν να πληρωθούν τον ιδρώτα τους.



Με δακρυγόνα, χημικά και ξύλο διμοιρίες των ΜΑΤ αντιμετώπισαν τους εκατοντάδες κτηνοτρόφους που συγκεντρώθηκαν στις εγκαταστάσεις της γαλακτοβιομηχανίας "Δωδώνης" διαμαρτυρόμενοι γιατί η εταιρεία τους οφείλει την παrαγωγή τους που της έχουν παραδώσει εδώ και τέσσερις μήνες.

Εδώ να πούμε ότι η «Δωδώνη» είναι η πρώτη ελεγχόμενη από το Δημόσιο επιχείρηση, -με το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών να ανήκει στην Αγροτική Τράπεζα- που ιδιωτικοποιήθηκε και το ξεπούλημα της σε ρωσοελληνικό επιχειρηματικό όμιλο είναι να απ' τα τόσα σκάνδαλα των μνημονικών κυβερνήσεων που πέρασε απαρατήρητο. Αρκεί να αναφέρουμε ότι ο επιχειρηματικός όμιλος πλήρωσε για την αγορά της "Δωδώνης" λιγότερα από 21 εκατομμύρια ευρώ την στιγμή που πήρε μαζί με την εταιρεία αδιάθετο εμπόρευμα φέτας αξίας 45.000.000 ευρώ περίπου!!!

Με την ευκαιρία να σημειώσουμε τα όσα είχε πει ο Γιάννης Βιτάλης, αντιπρόεδρος διοικητικού συμβουλίου «Δωδώνη», σε συνέντευξη του στην εφημερίδα του Μπόμπολα "Ημερησία". Να προσπεράσουμε τις αστειότητες που είπε για τις "αδιάβλητες" διαδικασίες με τις οποίες πέρασε η γαλακτοβιομηχανία στον έλεγχο του καπιταλιστικού ομίλου (Κάτι έχουμε ακούσει για "φωτογραφικούς διαγωνισμούς" και τα λεγόμενα του αυτά έχουν την ίδια βαρύτητα με τις εκτιμήσεις του ότι "αποδείξαμε έμπρακτα ότι είμαστε κοντά στους παραγωγούς μας. Έχουμε κάνει πάρα πολλές επαφές μαζί τους με επισκέψεις μας στα χωριά όπως επίσης και με τους συλλόγους τους" που μας λέει στην ίδια συνέντευξη).

Το ζουμί είναι αλλού. Οτι οι καπιταλιστές που πήραν την εταιρεία θησαυρίζουν και οι κτηνοτρόφοι όταν ζητούσουν τον κόπο τους "πληρώνονται" με ξύλο και δακρυγόνα απ' τις δυνάμεις καταστολής.

"Ήδη, στο πρώτο δίμηνο του 2013 οι εξαγωγές μας έχουν σημειώσει αξιόλογη αύξηση που ξεπερνά το 30% με παράλληλο άνοιγμα νέων αγορών.... Με βάση τις προβλέψεις μας προσδοκούμε ότι ο κύκλος εργασιών της εταιρείας θα αυξηθεί κατά πολύ σε σχέση με το 2012 και θα ξεπεράσει τα 100 εκατ. ευρώ..." μας λέει ο εκπρόσωπος των καπιταλιστών.

Τα "καλά" των ιδιωτικοποιήσεων. Αμύθητα κέρδη για τους βιομηχάνους, ξύλο και χημικά στους παραγωγούς του πλούτου όταν ζητήσουν να πληρωθούν τον ιδρώτα τους.

________________________
* από ΒΑΘΥ KOKKINO

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου